BioBoerma Flevoland header image 2

Eko Keurmerk

Natuurlijk voldoen alle producten die van de BioBoerma boerderij afkomen aan het EKO keurmerk, want goede biologische producten herkent u in de supermarkt aan dit keurmerk.

Ieder biologisch bedrijf wordt gecontroleerd door Skal. Deze controle-organisatie ziet er streng op toe dat het bedrijf zich aan de EKO-eisen houdt. Wie aan de voorschriften voldoet mag het product “biologisch” noemen en het EKO-keurmerk gebruiken. Zo weet u dat het ook echt biologisch is, dus betrouwbaar!

Elk biologisch bedrijf krijgt in elk geval één keer per jaar uitgebreid een inspecteur op bezoek. Ook vinden de laatste tijd steeds vaker onverwachte controles plaats. Op de boerderij kijkt de inspecteur uitgebreid naar het land en de gewassen. Gebeurt alles zoals is voorgeschreven? Zijn er geen kunstmest en chemisch of synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt?

Belangrijk om te weten: een biologisch bedrijf blijft permanent onder controle staan. Een bedrijf dat zich niet aan de regels houdt, mag het product niet als biologisch verkopen. Bij ernstige overtredingen kan Skal het bedrijf volledig verbieden om nog langer biologische producten op de markt te brengen. En waar dat nodig is werkt Skal samen met andere inpectie-organisaties.

Hoe weet u of een bedrijf officieel is erkend als biologisch? Kijk eens op het product of er een Skal-nummer opstaat. Vervolgens kunt u de website van Skal.nl onder de knop “Bio-bedrijven” nagaan of dit nummer voorkomt op de lijst van landbouwbedrijven. Als dit nummer met bijbehorende bedrijfsnaam erop staat, dan is het bedrijf officieel erkend, dus gecertificeerd.

Uiteraard staat Otto Boerma met BioBoerma op de lijst van gecertificeerde landbouwers.

Nieuws: BioBoerma